چگونه از بیمار خود در منزل مراقبت کنیم ؟
مراقبت از بیمار در منزل سختیهای خاص خود را دارد ، ما در این مقاله قصد داریم تا راه کارهایی را به شما آموزش دهیم تا بخشی از این مشکل برای شما حل شود و بتوانید بهتر از بیمار خود مراقبت کنید ، در بسیاری از موارد و بسته به شرایط بیمار که نیاز به خدمات تخصصی و فوق تخصصی بیمارستانی نداشته و در صورت تمایل می تواند خدمات خود را در منزل دریافت کند و گاهی هم نیاز به برخی از تجهیزات پزشکی دارد که می تواند در منزل از آنها استفاده کند . شما با رعایت مراحل و دستورالعملهای زیر میتوانید از این چالش عبور کنید. در ادامه با سلام دکتر همراه باشید و به نکات گفته شده که در زیر آورده شده است دقت کنید :
1. تهیه نیازمندیهای بیمار: قبل از هرچیز باید از نيازهاي بيمار خود را بشناسید و نيازمنديهاي آنان را تأمين کنيم. غذاهايي درست که با شرايط بيمار کاملا تطابق داشته باشد، داروهايي که به طور منظم برای او لازم است، لوازم پزشکی و هر وسيله ديگري که ممکن است به آنان در شرايط مختلف نياز باشد.
2. رعايت بهداشت شخصی و عمومی: در هنگام مراقبت از بيمار ، رعايت بهداشت شخصی بسیار حائز اهمیت است چون بیمار خود دارای مشکلاتی است که باعث شده سیستم بدنی وی ضعیف و درگیر بیماری باشد و الودگی می تواند وی را ضعیف کنید شما می توانید با شستشوی دستها قبل و بعد از ارتباط با بيمار، استفاده از دستکش، ماسک و محافظ چشم در صورت نياز، عدم اشتراک وسايل شخصي مانند خودکار، لوازم آرايش و ظروف غذايي با بيمار خود و … شامل آن هستند ، این کار باعث میشود از انتقال میکروبها بین شما و بیمار به حداقل برسد و سلامت شما و بیمارتان به حداکثر برسد
3. ایجاد فضای مناسب براي بيمار: محل اقامت بيمار نيز بايد وضعيت مناسب و امني داشته باشد. دماي خوب، دارايي تجهيزات پزشکي و تميزي محيط اطراف بيمار خيلي مهم هستند. همچنين براي بيمار بستري، فضاي مسطح و درست براي خواب و استراحت الزامي است.
4. کمک به بيمار در منزل: يكي از موارد مهم و ضروری در این مسئله ، کمک به بيمار براي انجام کارهاي روزانه است. بستري کردن بيمار ممکن است به عملکردهاي روزانه او اختلال بزرگي برايش ايجاد کند. براي مثال، در مواقع لازم بيمار را به حمام هدايت کرده و يا به ايستادن و پيادهروي از اين کمک بعيد نيست.
5. کاهش اضطراب و نگرانی بيش از حد: بسياري از افراد هنگام مراقبت از بيمار، نگراني و اضطراب بيش از حد احساس ميکنند. براي جلوگيري از اين احساس، بهتر است با پزشک به خوبي دربارهي وضعيت بيمار و مراحل مراقبت از آنان صحبت کنيم.
از مهمترین نکاتی که باید در نظر داشت درمان خود در منزل، زمانی که قطعی شده بیمار بهبود یافته و سلامتش به حدی است که نیازی به مراقبت شدید ندارد، روی استراحت کامل خود و توجه به خود و رعایت نکات بهداشتی ادامه دهید.
هر چند بهتر است مراقب از بیمار خود را به یک متخصص بسپارید.
چرا باید از مریض خود منزل مراقبت کنیم ؟
مراقبت از بیمار می تواند در محیط درمانی مانند بیمارستان و یا در منزل بیمار صورت پذیرد و این ها بستگی به شرایط مریضی که شما قصد نگهداری از وی در منزل را دارید دارد ، البته نباید این کار سرخود انجام شود و بنا بر نظر پزشک بیمار پس از مدتی بستری بودن در مراکز درمانی و پزشکی و یا پس از دوره جراحی برای دوره نقاهت خود به منزل منتقل می شود تا استراحت کند و شما باید در این مدت از بیمار خود در منزل نگهداری کنید.
با تمام این توضیحات و نکاتی که گفته شد مراقبت از بیمار برای خانواده در محیط خانه می تواند نگران کننده و یا خسته کننده باشد که خب کمی نگرانی عادی است ولی اگر بیش از حد باشد می توانید از خدمات بهرمند شوید . با توجه به شرایط و سبک زندگی امروزهی همه ما که هرکس تخصصی در زمینه شغلی خود دارد، خانواده مجبور خواهد بود بسیاری از امور شخصی خود را کنار بگذارند و یا برخی از وظایف کاری خود را لغو کنند تا بتوانند به بیمار خدمات مورد نیاز خود را ارائه دهند ، در صورت نیاز به خدمات نگهداری و پرستاری از بیمار در منزل روی خدمات پرستاری ما حساب کنید.
حضور یک پرستار متخصص که همواره تمام وقت خود را به مراقبت از بیمار شما صرف مینماید با روانی و فشار ناشی از مراقبت راه شدت کاهش میدهد. همچنین آسودگی خاطر را برای بیمار و خانواده به ارمغان می آورد و شما می توانید کارهای روزمره خود را انجام دهید.