همه چیز درباره بیماری هپاتیت B
اگر می خواهید اطلاعات کامل و جامعی درباره پیشگری از ابتلا به هپاتیت B و نحوه درمان بیماری هپاتیت B بدست بیاورید این مقاله را مطالعه کنید ، عامل این بیماری یک ویروس می باشد که به اختصار با نام HBV نمایش داده می شود این بیماری بیشتر به درگیری کبد منجر می شود و ممکن است باعث ایجاد سرطان نیز شود. برای پیشگیری از ابتلا به هیپاتیت ب باید واکسن آن را تزریق کنید ، این بیماری عفونی ویروسی می تواند باعث عفونت مزمن شود و بیمار را در خطر سیروز و سرطان کبد قرار دهد و حتی موجب مرگ وی گردد.
پیشگیری از ابتلا به هپاتیت B
واکسنی که برای هپاتیت بی ساخته شده است بالا 98 دردصد شما را در برابر عامل این بیماری محافظت می کند که مناسب ترین گزینه برای پیشگیری از ابتلا به هپاتیت B می باشد و از ایجاد بیماری مزمن و سرطان کبد جلوگیری خواهد کرد.
روش انتقال بیماری هپاتیت B
در مناطقی که این بیماری به صورت اندمیک یا بومی انتشار می یابد عمدتا از طریق مادر به فرزند منتقل می شود همچنین هپاتیت B می تواند از طریق انتقال افقی ( یعنی قرارگرفتن در معرض خود آلوده) مانند از کودک آلوده در سنین کودکی (تا 5 سالگی) انتقال یابد.
همچنین بیماری هپاتیت B از راه های زیر نیز منتقل می شود :
- زخم ناشی از سر سوزن
- خالکوبی
- سوراخ کردن (مثلا سوراخ کردن گوش)
- قرار گرفتن در معرض خون و مایعات بدن آلوده مانند بزاق، مایعات واژنی ، مایع منی ،مایعات قاعدگی و …
- از طریق رابطه جنسی
برای شناخت بهتر این ویروس بهتر است بدانید ویروس هپاتیت B قادر است حداقل ۷ روز در خارج از بدن زنده بماند و اگر در این زمان ویروس بتواند وارد بدن فردی که واکسن آن را قبلا نزده باشد شود میتواند موجب عفونت و ایجاد بیماری کند.
دوره کمون ویروس به صورت میانگین ۷۵ روز می باشد اما بین ۳۰ تا ۱۸۰ روز متغیر است.
علائم این بیماری ویروسی
همانطور که گفتیم دوره نهفتگی ویروس از یک ماه تا شش ماه متغییر است و همین دلیل موجب شده تا بیشتر افراد وقتی به تازگی با ویروس هپاتیت B آلوده میشوند علائمی از خود نشان ندهند . البته در بعضی موارد علائمی مانند تیرگی ادرار، خستگی شدید، تهوع و استفراغ و درد شکمی و زرد شدن پوست و چشمها (ٰزردی) از خود نشان می دهند.
در درصد پایینی از افرادی که به هپاتیت حاد مبتلا می شود دچار نارسایی حاد کبد شده و در انتها می تواند منجر به مرگ بیمار گردد.